Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Σεβαστή (Σέβη) Πολίτου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
με το "Πάμε Αλλιώς"- υποψήφια Δήμαρχος Καίτη Κυλάκου 
ΠΟΛΙΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ (ΣΕΒΗ)
Συγγραφέας- Προϊσταμένη  Tμήματος Ελέγχου Ποιότητας και Υποστήριξης του Πολίτη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας


Γεννήθηκα το 1962, από γονείς που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στον Κορυδαλλό, από πατέρα δικηγόρο, που άφησε τα όνειρα του σε εμένα και στον Πειραιά. Από τα νεανικά μου χρόνια σαγηνεύτηκα από τα προοδευτικά κινήματα της μεταπολίτευσης και κυριολεκτικά υπέταξα το νεαρό της ηλικίας μου σε αυτά. Οι ανιδιοτελείς τότε αυτές ομάδες αρχίσανε να λειτουργούν δειλά στην πόλη μας με σημείο αναφοράς και ζέσης τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κορυδαλλού.
Σπούδασα "Ιστορία Ευρωπαϊκού Πολιτισμού", στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πατρών στα πλαίσια των Ανθρωπιστικών Σπουδών.
Εργάζομαι επί 27 χρόνια ως Π.Ε Διοικητική Υπάλληλος στο Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, ασχολούμενη λιγότερο με τα χαρτιά και τους υπολογιστές και περισσότερο υπηρετώντας τον πάσχοντα άνθρωπο και τις αξίες που επίμονα κράτησα.
Επίσης ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια με τη Λογοτεχνία, αποκτώντας  9 βραβεία από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και την UNESCO.
·         Συμμετέχω στην Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω.
·         Συμμετέχω στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης  και Στήριξης νέων, ανέργων, γυναικών με κοινωνικά προβλήματα.
·         Είμαι Μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
·         Ασχολούμαι με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση από πολύ μικρή με κοινωνικές παρεμβάσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες. Το 2002 υπήρξα υποψήφια Δ.Σ με την "Πρώτη Γραμμή" , το 2006 υπήρξα υποψήφια Δ.Σ με τον "Σύγχρονο Ανθρώπινο Κορυδαλλό" και το 2010 με το "ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ".

Πέρα από τα όνειρα και τις αξίες που καυχιέμαι ότι διατήρησα, απέκτησα δυο παιδιά, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, 31 και 34 χρονών και εκείνο που έχω την αίσθηση ότι κληρονόμησαν από εμένα, πέρα από την αγάπη τους για τις τέχνες, την κληρονομιά που αφήνουν τα πουλιά. Tην ικανότητα να <<πετούν>> με κάθε τρόπο: πεισματικά!

Στη νεότερη γενιά αξίζουν Σχολεία, Πανεπιστήμια, Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Κολυμβητήρια!  Το αίτημα αυτό το κάνουν εντονότερο οι δυο μου εγγονοί 5 και 7 ετών.
Το όραμα της ανάπτυξης του Κορυδαλλού, της ενίσχυσης των πληττόμενων νέων από την οικονομική κατάσταση, την αξιοπρέπεια των γηρατειών και την ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας είναι απαραίτητα αναγκαίο να εξελιχθεί.
Ο Κορυδαλλός δηλώνει πρωτοπορία! Δηλώνει ανάπτυξη! Δηλώνει πολιτισμό! Το Κορυδαλλιώτικο τοπίο δεν αντέχει αρνητικές επεμβάσεις (υπόγεια γκαράζ, τσιμεντένιες πλατείες κλπ.)
Ο κάθε δημότης έχει δικαίωμα να απολαμβάνει  τουλάχιστον την κτίση και σε αυτήν έχουμε μόνο δικαίωμα θετικής επέμβασης και δημιουργίας.

Έτσι και εγώ δειλή στο να ζητώ, θρασύς στο να δίνω, άκαμπτη σε πίστεις και αξίες, ζητώ επίσημα την στήριξη σας.

Θα θεωρήσω τιμή, μαζί και ευθύνη, αν στηρίξετε το πρόσωπό μου, υποσχόμενη πως δεν θα σας απογοητεύσω αλλά θα παλέψω για τον Κορυδαλλό <<κατά το δοκούν>>.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.